BMW X5 și X7 sunt candidate perfecte pentru un sistem de pile cu combustie

Klaus Fröhlich, șeful departamentului de dezvoltare de la BMW, a declarat că în 50 de ani, majoritatea șoferilor vor conduce mașini electrice. Dar până la acel moment, constructorii lucrează din greu la dezvoltarea acestor produse, iar mașinile electrice cu pile de combustie reprezintă o carte câștigătoare.

Emisii zero, reîncărcare rapidă și autonomie generoasă. Cam acestea ar fi atuurile vehiculelor cu pile de combustie în comparație cu cele 100% electrice.

Dar pentru a implementa un astfel de sistem, ai nevoie de mult spațiu care să găzduiască pilele și rezervoarele cu hidrogen. În plus, acestea sunt mult mai scumpe decât vehiculele electrice sau hibride. Conform aceluiași oficial BMW, modelul X5 și viitorul X7 vor fi candidații perfecți pentru o astfel de adaptare.

Cele două vehicule ar putea găzdui cu succes atât pilele de combustie, cât și rezervoarele de hidrogen, fără ca spațiul interior să fie compormis foarte tare. În plus, un vehicul electric de aceleași dimensiuni va fi mai greu datorită masei ridicate a bateriilor.

Acum rămâne de văzut dacă previziunile lui Klaus Fröhlich se vor adeveri și dacă vom vedeam un X5 sau un X7 cu pile de combustie. Până atunci, iată cum funcționează un prototip de acest gen gândit de BMW.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *