Citroen CXperience, conceptul hibrid care va debuta la Paris

Citroen a pregătit o surpriză plăcută fanilor. Francezii au dezvelit noul Citroen CXperience, un concept pregătit să debuteze în cadrul Salonului Auto de la Paris. Prototipul ne reamintește de vechiul C6, însă vine cu un design desprins din filmele SF.

Pentru început, ampatamentul de 3 metri este completat de consolele scurte și jantele de 22 de inchi. Urmează o zonă frontală foarte agresivă, un plafon plonjat, o lunetă cu un design special și uși cu deschidere opusă. Interiorul este și el la fel de spectaculos. Ecranul de 19 inchi montat de-a lungul planșei de bord oferă opțiuni diferite de vizualizare pentru șofer și pasager. De asemenea, olginzile retrovizoare au fost înlocuite de camere video, în timp ce programul Citroen Advanced Comfort promite cele mai liniștite drumuri.

Sistemul de propulsie folosit de francezi este unul hibrid care îmbină avantajele unui motor pe benzină cu cele ale unui propulsor electric. În total, Citroen CXperience va beneficia de circa 300 de cai și de o autonomie în modul 100% electric de aproximativ 60 de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *