Încărcare prin inducție pentru BMW 530e iPerformance

BMW i lansează o nouă premieră mondială sub forma unei facilităţi de încărcare prin inducţie, complet integrată şi disponibilă din fabrică, pentru bateria de înaltă tensiune a lui 530e iPerformance.

Opţiunea BMW Wireless Charging poate fi comandată acum ca opţiune de leasing și este disponibilă în Germania, urmând ca apoi să poată fi comandată și în Marea Britanie, SUA, Japonia și China.

Câmpul electromagnetic este cheia transmisiei contactless a energiei electrice BMW Wireless Charging permite energiei electrice din sursa principală de furnizare să fie transmisă, fără nici un cablu, către bateria de înaltă tensiune a automobilului – când maşina este poziţionată deasupra unei plăci de bază. Aceasta poate fi montată în garaj, de exemplu, iar procesul de încărcare începe imediat ce automobilul a fost parcat pe poziţie (fără vreo intervenţie ulterioară din partea conducătorului).

Lansarea acestei tehnologii face ca BMW Group să fie un pas mai aproape de o infrastructură care va face încărcarea unei baterii a unui automobil electrificat chiar mai simplă decât realimentarea unei maşini cu motor convenţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *