Jaguar I-Pace, conceptul care anunță primul SUV electric al companiei

Jaguar va expune noul I-Pace Concept în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Prototipul va sta la baza unui viitor model de serie, produs pe care îl vom vedea pe piață în următoarele 18 luni.

Conform informațiilor oficiale, versiunea de serie a lui I-Pace va păstra marea majoritate a elementelor de design, iar modelul nu ar trebui confundat cu o variantă electrică a lui F-Pace. De propulsia conceptului se ocupă două motoare electrice. În total, acestea produc 400 de cai putere și 700 Nm, valori suficiente pentru un sprint 0 – 100 km/h în aproximativ 4 secunde.

Cele două motoare electrice sunt susținute de un set de baterii cu o capacitate de 90 kWh. Acestea oferă o autonomie de 500 de kilometri, valoare asemănătoare cu cea promisă de rivalii clasici ai britanicilor. Timpul de încărcare de la o sursă de 50 kW este de 90 de minute pentru 80% sau două ore pentru 100%.

Conform oficialilor Jaguar, noul I-Pace va avea o ținută de drum de top, iar distribuția masei (50/50) va contribui masiv la acest lucru. Nu știm ce simțiți voi, dar noi suntem nerăbdători să vedem acest model pe străzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *