Jaguar scoate din ecuație un supercar și mizează pe electrice de lux

Jaguar schimbă complet foaia. În loc să continue cu dezvoltarea unui urmaș pentru XK Coupe sau cu o variantă de producție pentru C-X75, producătorul britanic trece la eco. Două modele au în plan cei de la Jaguar, unul care va înlocui sedanul XJ și un SUV premium.

Succesorul electric al lui XJ a fost botezat intern X590 și va fi un coupe cu patru portiere și cu un design mult diferit comparativ cu ce știam până acum. Modelul va folosi o platformă nouă capabilă să susțină și un software de conducere autonomă. În aceste condiții, Jaguar se uită în curtea Tesla și țintește direct către Model S. Rămâne de văzut și dacă vor reuși, dar mai ales la ce preț o vor face.

SUV-ul va fi lansat la scurt timp dup X590 și promite să epateze atât prin design, cât și prin tehnologie. SUV-ul va fi oferit atât cu tracțiune spate, cât și cu tracțiune integrală, iar producătorul va pune la dispoziție trei tipuri de baterii, în funcție de necesitățile de deplasare ale fiecărui client. SUV-ul este așteptat să debuteze în 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *