Kia a dezvoltat un sistem de încărcare wireless pentru modelul Soul EV

Centru tehnic Hyundai-Kia din America (HATCI) împreună cu Mojo Mobility au marcat un pas important în viitorul vehiculelor electrice prin încheierea unui proiect de trei ani pentru dezvoltarea unui sistem wireless de transfer rapid a puterii de încărcare a bateriilor unei flote de test formată din Kia Soul EV.

Centrul tehnic Hyundai-Kia din America (HATCI) și Mojo, companie ce dezvoltă tehnologia wireless, au lucrat împreună pentru a dezvolta un sistem compact de încărcare wireless care este capabil de a transfera mai mult de 10 kW către vehicul pentru a încărca rapid bat-eria menținând în același timp o eficiență a încărcării în rețea de 85%. Sistemul a fost instalat pe cinci autovehicule Soul EV și testat în condiții reale pentru durabilitate, siguranță și perfor-manță.

Sistemul funcționează utilizând un câmp electromagnetic pentru a transfera energia între două bobine – un emițător pe pământ și un receptor situat în partea de jos a vehiculului. Șoferul trebuie doar să parcheze vehiculul deasupra emițătorului pentru începe încărcarea și apoi energia este transferată printr-un cuplaj de inducție către un dispozitiv electric, care fol-osește această energie pentru a încărca bateria vehiculului electric. Sistemul este atât de eficient încât va permite ca emițătorul și receptor să nu fie aliniate perfect, pentru a ușura astfel utlilizarea zi de zi de către proprietarii autovehiculelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *