Ministerul Mediului propune transformarea timbrului de mediu în două taxe distincte

timbru de mediu 2016

Timbrul de mediu a fost declarat ilegal de Uniunea Europeană, iar imediat după această decizie, Ministerul Mediului a spus că lucrează la o versiune care să respecte normativele. Conform ministrului Mediului, actualul timbru de mediu s-ar putea transforma în două taxe distincte.

„Una din variantele pe care noi am luat-o în calcul a fost o taxare a consumului de combustibil. Un pachet în doi piloni. Pe de o parte o taxare a combustibilului cu o sumă mică de fapt, care s-ar fi regăsit într-un impact de maximum doi lei pe un plin de benzină pe lună şi un pilon de impozitare diferenţiată, pentru că în clipa de faţă noi nu impozităm în mod diferenţiat în funcţie de norma de poluare a motorului”, a declarat ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer.

Ministrul Mediului a mai adăugat că timbrul de mediu nu poate să dispară. Fondurile care se stâng anual de aici merg către susținerea programului Rabla.

„eliminarea timbrului de mediu în forma actuală fără să punem altceva în loc, are consecinţe nefaste, atât pentru instituţia Fondului de Mediu din care finanţăm toate aceste programe, Rabla Plus, Rabla Clasic, Casa Verde. Vorbim de de 1,2 miliarde de lei care sunt în derulare în clipă de faţă la Fondul de Mediu. Timbrul de mediu este o sursă foarte importantă de venit la Fondul de Mediu. Din punctul meu de vedere şi asta este ceea ce am discutat foarte mult la nivelul grupului de lucru, categoric am înţeles acest timbru de mediu actual şi pentru că este declarat ilegal şi pentru că este inechitabil în forma în care există. Trebuie abrogat, dar în acelaşi timp înlocuit cu o altă modalitate”, a precizat ministrul Mediului.

Sursa | Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *