Ministrul Mediului a anunțat că timbrul de mediu va fi restituit

timbrul de mediu recuperare

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a anunțat că timbrul de mediu va fi restituit proprietarilor de mașini care l-au plătit. Timbrul de mediu a fost ultima versiune a taxei auto și a intrat în vigoare în martie 2013. Acesta a fost declarat ilegat de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, iar statul este nevoit să îl restituie plătitorilor.

Cu ministrul de Finanțe chiar și ieri am discutat despre sumele pe care le datorăm cetățenilor. Ce pot să vă asigur este că toate sumele care au fost plătite vor fi înapoiate. E o decizie a instanței și aici nu este loc de interpretări”, a declarat ministrul Mediului.

Pentru moment, oficialul nu a oferit detalii cu privire la procedura de restituire, dar știm că aceasta va avea loc într-o singură tranșă.

“Cum vom rambursa aceste sume, urmează să stabilim, printr-un memorandum pe care îl vom avea în săptămânile următoare pe masa Guvernului. Atât timp cât statul roman și-a permis să le încaseze, trebuie să le ramburseze. Statul a încasat acești bani în timp. Nu cred că putem să-i rambursăm dintr-o dată. Ar putea să dureze mai mult de un an, pentru că sumele sunt destul de mari”, a mai declarat Daniel Constantin.

Sursa | Profit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *