Negocierile s-au încheiat în cazul Dieselgate. Americanii primesc și banii înapoi și bonusuri

Volkswagen dieselgate

Autoritățile din SUA au anunțat că negocierile cu grupul Volkswagen în privința celor 475.000 de mașini echipate cu motorul de 2,0 litri TDI au luat sfârșit. Astfel, fiecare client afectat de această problemă va primi banii înapoi pe mașina deținută plus un bonus care variază între 5.100 și 10.000 de dolari (în funcție de vechimea mașinii). În total, fiecare client va avea de primit între 12.500 și 44.000 de dolari.


Totodată, Volkswagen va oferi aproximativ jumătate din sumele amintite mai sus celor care au de gând să renunțe la contractele de leasing. La acele sume se adaugă și bonusul.

Conform acordului semnat de Volkswagen, germanii sunt obligați să răscumpere sau să repare cel puțin 85% dintre mașinile afectate. Ba mai mult, proprietarul va decide dacă mașina va fi reparată sau dacă aceasta va fi răscumpărată. În cazul în care Volkswagen nu atinge acel target, fiecare punct procentul lipsă va fi penalizat cu 85 de milioane de dolari.

Tot în cadrul aceluiași acord, Volkswagen se angajează să contribuie cu 2,7 miliarde de dolari la un fond gândit pentru reducerea emisiilor de oxid de azot, dar și alte 2 miliarde ce urmează să fie folosite în sprijinirea mașinilor verzi.

În total, Volkswagen va avea de plătit circa 15 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *