Nissan pregătește un sistem de încărcare inductivă

incarcare inductiva

Nissan vrea să te scape de cablurile incomode. Japonezii vor să dezvolte un sistem de încărcare inductivă a viitoarelor sale mașini electrice. Constructorul nipon a prezentat de ceva vreme prototipul unui astfel de sistem, însă aceștia nu vor să vină și cu o versiune de producție.

Motivul este unul simplu: momentan acesta nu este relevant pentru necesitățile vehiculelor electrice de azi. Primele sisteme gândite de niponi aveau o capacitate de încărcare de 3kW, dar de ceva vreme a intrat în discuție și posibilitatea încărcării acumulatorilor cu 7 kW.

În acest caz, diferența de timp va fi enormă, vehiculele urmând să fie gata de drum mult mai rapid. În plus, niponii lucrează acum și la modificarea distanței de funcționare a sistemului de inducție. Dacă până acum trebuia să centrezi perfect vehiculul, iar sistemul nu trebuia să fie amplasat la o distanță mai mare de 15 centimetri, în viitor lucrurile se vor schimba. Japonezii vor să elimine problema centrării, dar și a înălțimii maxime.

 

 

În plus, Nissan va lucra și la o modalitate prin care sistemul de inducție să nu afecteze diverse echipamente de bord, telefoane inteligente sau pacemakere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *