Rabla continuă și în 2017 cu un buget mărit

Ministerul Mediului a anunțat că vom avea programul Rabla și în 2017. Acesta ar urma să înceapă cel mai târziu la finalul lunii aprilie și să aibă un buget mai mare decât versiunea din 2016 a acestui program.

Informațiile au fost oferite de Daniel Constantin, ministrul Mediului. Acesta a mai declarat că se caută o formă nouă de finanțare pentru proiectul Rabla după eliminarea taxei auto. În ceea ce privește timbrul de mediu, șoferii trebuie să știe că nu o să fie introdusă o nouă taxă.

“Ideea eliminarii timbrului de mediu este una foarte nefericita, cu consecinte foarte foarte proaste pentru mediul din Romania. Timbrul, in forma sa actuala, a fost deja a nu-stiu-cata oara declarat ca fiind ilegal de Curtea Europeana de Justitie. El, in forma actuala,trebuie inlocuit, insa nu eliminat de tot pentru ca el este una dintre sursele principale de finantare si asigura 50% din bugetul fondului de mediu. Din timbrul de mediu s-a finantat programul Rabla care este unul dintre cele mai de succes si anul acesta 25./000 de romani au beneficiat de acest program. Daca timbrul se elimina inseamna ca cei opt ani in care s-au investit 500 de milioane de euro in programul Rabla, toate aceste beneficii vor disparea”, spunea Cristiana Pașca Palmer, fostul ministru al Mediul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *