RAR-ul vrea ITP la 12 luni pentru mașinile mai vechi de 12 ani

Imediat după eliminarea timbrul de mediu, numărul mașinilor second-hand înmatriculate în țară a crescut simțitor. Efectul așteptat de toată lumea a fost și cel real, iar acum, oficialii RAR încep să gândească noi reguli pentru ca siguranța rutieră să nu aibă de suferit.

Colegii de la Capital au stat de vorbă cu George Dincă, directorul general al RAR. Acesta a declarat că se gândește la o soluție care să vizeze automobilele mai vechi de 12 ani.

„În actualul context al evoluţiei parcului auto naţional, Registrul Auto Român intenţionează să propună ca măsură de majorare a siguranţei rutiere creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent la un an”, a spus oficialul RAR.

Rapoartele RAR scot în evidență faptul că în primele 3 luni, românii au înmatriculat cu 107% mai multe mașini fabricate până în 2000 comparativ cu același interval din 2016. În plus, numărul înmatriculărilor în cazul mașinilor fabricate între 2001 și 2005 a crescut și el cu 57%, iar cel al vehiculelor produse între 2006 și 2010 s-a majorat cu 69%.

Sursa | Capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *