DS X E-Tense Concept – așa arată viitorul brandului premium din Franța

Brandul premium DS nu traversează o perioadă foarte bună, dar lucrurile s-ar putea schimba în perioada următoare. Și asta pentru că francezii au lansat un SUV capabil să lupte de la egal la egal cu granzii din Germania. Continuă lectura „DS X E-Tense Concept – așa arată viitorul brandului premium din Franța”

SM3 ZE este cel mai nou model electric lansat de Renault și Samsung în Coreea de Sud

Renault și Samsung au prezentat noul SM3 ZE. Modelul 100% electric a fost dezvoltat de cele două companii și va fi disponibil doar pe piața din Coreea de Sud. Continuă lectura „SM3 ZE este cel mai nou model electric lansat de Renault și Samsung în Coreea de Sud”

Inițiativă legislativă – posibilă ameliorare a impozitelor pentru mașinile cu motoare cu cilindree mare

În acest moment, în România, impozitiul anual pentru vehicule este calculat în funcție de capacitatea cilindrică. Există fracțiuni de 200 cmc, iar în funcție de valoarea totală, cei 200 cmc costă mai mult sau mai puțin. Continuă lectura „Inițiativă legislativă – posibilă ameliorare a impozitelor pentru mașinile cu motoare cu cilindree mare”

Oxford interzice mașinile cu combustie internă în centrul orașului. Măsura intră în vigoare în 2020

După ce Franța și alte state au anunțat că vor să interzică mașinile cu motoare cu combustie internă, celebrul oraș universitar Oxford vine cu o decizie rapidă. Continuă lectura „Oxford interzice mașinile cu combustie internă în centrul orașului. Măsura intră în vigoare în 2020”

Din 2030, adio mașini cu motoare cu combustie internă din Paris

Acum câteva luni vă anunțam că autoritățile din Franța vor ca până în 2040 să scape complet de mașinile cu motoare cu combustie internă. Se pare că Parisul are în plan eliminarea acestor vehicule cu 10 ani mai devreme. Continuă lectura „Din 2030, adio mașini cu motoare cu combustie internă din Paris”

Echipa Renault e.dams câștigă pentru al treilea an consecutiv titlul în Formula E

Renault își continuă dominația în al treilea sezon al campionatului de Formula E. Performanţa şi energia Renault e.dams au fost recompensate în mod corespunzător cu al treilea titlu câştigat de echipă în cadrul campionatului FIA de Formula E. Continuă lectura „Echipa Renault e.dams câștigă pentru al treilea an consecutiv titlul în Formula E”

Porsche a anunțat că se retrage din Mondialul de Anduranță și trece în Formula E

Începând cu anul 2019, o echipă de la fabrica Porsche va concura la
Formula E. Ca urmare, compania își va încheia participarea în clasa LMP1 a Campionatului Mondial de Anduranță FIA WEC, la sfârșitul sezonului 2017. Porsche își va menține focusul pe cursele GT internaționale. Continuă lectura „Porsche a anunțat că se retrage din Mondialul de Anduranță și trece în Formula E”

Porsche vrea să scape de motoarele diesel și să treacă la propulsie eco

Normele de poluare din ce în ce mai dure, dar și apetitul în scădere pentru mașinile echipate cu motoare diesel îi determină pe constructori să-și canalizeze resursele către viitoarele forme de propulsie (hibrid, electric). Continuă lectura „Porsche vrea să scape de motoarele diesel și să treacă la propulsie eco”

Francezii de la DS pregătesc un SUV mic care va fi disponibil și într-o variantă electrică

Francezii de la DS nu traversează o perioadă prea fericită, motiv pentru care conducerea companiei vrea să pompeze și mai mult capital în dezvoltarea de SUV-uri. După ce ne-am clătit privirea cu DS7 Crossback, francezii anunță un SUV de clasă mică. Continuă lectura „Francezii de la DS pregătesc un SUV mic care va fi disponibil și într-o variantă electrică”

Elon Musk vede o direcție clară pentru mașinile electrice. În 10 ani, jumătate dintre vehicule vor miza pe energie electrică

La doar câteva zile de la prezentarea primei imagini cu versiunea de producție a lui Tesla Model 3, Elon Musk, CEO-ul companiei americane, iese la rampă cu o serie de declarații interesante. Continuă lectura „Elon Musk vede o direcție clară pentru mașinile electrice. În 10 ani, jumătate dintre vehicule vor miza pe energie electrică”