Grupul BMW a vândut peste 142.000 de mașini electrificate la nivel global în 2018

Grupul BMW a publicat datele de vânzări pentru mașinile electrice și plug-in hybrid pentru anul care tocmai a luat sfârșit. La fel ca marea majoritate a constructorilor, nemții au raportat o creștere comparativ cu 2017. Continuă lectura „Grupul BMW a vândut peste 142.000 de mașini electrificate la nivel global în 2018”

Audi va prezenta conceptul unui SUV mai mic decât e-tron

Audi are planuri mari în ceea ce privește electrificarea gamei. În cadrul unui eveniment organizat în urmă cu câteva zile, oficialii Audi au prezentat planurile cu privire la versiunile electrice care vor apărea în următoarea perioadă. Continuă lectura „Audi va prezenta conceptul unui SUV mai mic decât e-tron”

Nissan Leaf a primit o versiune cu putere și autonomie îmbunătățite

Nissan a prezentat în cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas o versiune cu autonomie extinsă a modelului electric Leaf. Aceasta a fost anticipată de câteva luni bune, însă scandalul în care este implicat Carlos Ghosn a dus la amânarea prezentării. Continuă lectura „Nissan Leaf a primit o versiune cu putere și autonomie îmbunătățite”

Detalii despre viitorul Tesla Model Y

Tesla Model Y, al doilea SUV al gamei constructorului american, va fi lansat în 2020. O versiune de preproducția va fi prezentată spre finalul anului curent, dar până atunci, surse apropiate constructorului american vin cu câteva informații noi despre viitorul Model Y. Continuă lectura „Detalii despre viitorul Tesla Model Y”

Polestar a publicat prima fotografie teaser cu viitorul Polestar 2

Polestar 1, primul model de serie pregătit de Volvo sub brandul Polestar. Hibridul coupe cu 600 de cai putere va putea fi comandat începând cu acest an, iar cele mai recente fotografii au scos la iveală faptul că suedezii se apropie de faza finală de testare. Continuă lectura „Polestar a publicat prima fotografie teaser cu viitorul Polestar 2”

Tesla pregătește rețeaua de Superchargere în țările din Europa de Est. În România, americanii bifează orașele Craiova, Brăila și București

În prezent, rețeaua de stații de încărcare Supercharger gândită de Tesla a ajuns la 1.386 de stații care dispun de 11.583 de puncte de încărcare. Aceste valori sunt valabile la nivel internațional, însă oficialii Tesla spun că rețeaua încă este slab dezvoltată și că, în perioada următoare, va crește și se va extinde și în Europa de Est. Continuă lectura „Tesla pregătește rețeaua de Superchargere în țările din Europa de Est. În România, americanii bifează orașele Craiova, Brăila și București”

Bosch a publicat primele poze cu un shuttle electric și autonom

Producătorul german de componente auto Bosch a publicat primele poze și detalii referitoare la un shuttle electric și autonom. Până în acest moment, nemții nu anunțat numele conceptului, însă ne-au asigurat că acesta va fi expus în premieră în cadrul târgului de tehnologie Consumer Eletronics Show (CES) din luna ianuarie.

Continuă lectura „Bosch a publicat primele poze cu un shuttle electric și autonom”

Primul teaser cu viitorul crossover electric pregătit de Infiniti

Infiniti a publicat o imagine teaser care anunță un viitor concept. Prototipul va fi expus în mod oficial în cadrul Salonului Auto de la Detroit, eveniment care se desfășoară în SUA în prima parte a lunii ianuarie 2019. Continuă lectura „Primul teaser cu viitorul crossover electric pregătit de Infiniti”

Poliția Locală din București vrea să cumpere 11 mașini electrice și hibride

În urmă cu câteva săptămâni, autoritățile din Cluj-Napoca au anunțat că au achiziționat trei mașini electrice pentru Poliția Locală. Acum, autoritățile din București spun că au în plan cumpărarea a 11 mașini electrice și hibride (10 electrice și un hibrid) pe care să le introducă în cadrul Poliției Locale. Continuă lectura „Poliția Locală din București vrea să cumpere 11 mașini electrice și hibride”

Vulnerabilitățile din încărcătoarele pentru mașini electrice conectate ar putea afecta rețelele casnice

Vehiculele electrice sunt un subiect fierbinte, deoarece dezvoltarea lor are o contribuție importantă la crearea un mediu sustenabil. În unele regiuni, punctele de încărcare – publice și private – devin ceva obișnuit. Popularitatea crescândă a vehiculelor electrice i-a determinat pe experții Kaspersky Lab să verifice niște încărcătoare foarte răspândite, care includ o funcție de acces de la distanță. Continuă lectura „Vulnerabilitățile din încărcătoarele pentru mașini electrice conectate ar putea afecta rețelele casnice”