Taxa auto – Românii își vor primi banii chiar dacă nu mai au dovada plății, certificatul de înmatriculare sau CIV

schimbare timbru de mediu

La scurt timp după publicarea procedurii pentru recuperarea taxei auto, ANAF s-a confruntat cu o serie de probleme. Acum, pentru a scăpa de acestea, Guvernul vine cu o ordonanță de urgență.

„În cazul în care contribuabilul nu anexează documentul doveditor al plăţii, ANAF va verifica existenţa acestui document în baza de date”, se arată în comunicatul emis de Guvern. Astfel, cei care nu mai găsesc chitanța prin care să dovedească plata taxei auto vor putea depune cererea de recuperare.

Totodată, au existat și persoane care au achitat taxa auto, dar care nu au mai înmatriculat mașinile respective. Aceste persoane nu vor putea atașa copia după CIV sau certificatul de înmatriculare. Chiar și așa, prin noua ordonanță, dosarul va fi primit.

„În acest caz, cererea de restituire va fi însoţită de documentul de plată, în original, care confirmă plata taxei neutilizate, document care are înscrisă menţiunea ”taxă neutilizată” şi care este semnat şi ştampilat de către persoana desemnată din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule”, se arată în același comunicat.

Sursa | News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *