Grupul BMW a vândut peste 46.000 de vehicule electrificate în primele cinci luni

De la începutul anului și până la finalul lunii mai, grupul BMW a vândut peste un milion de mașini, înregistrând o creștere ușoară de doar 1.6 procente. Continuă lectura „Grupul BMW a vândut peste 46.000 de vehicule electrificate în primele cinci luni”

Producția modelelor BMW i va crește – 200 de unități vor fi produse zilnic la uzina din Leipzig

BMW este unul dintre producătorii care a luat foarte în serios ideea mașinilor electrice și hibride. Nemții anunță că uzina din Leipzig, cea care este răspunzătoare pentru fabricarea modelelor din gama i, va trece printr-un proces de extindere și modernizare. Continuă lectura „Producția modelelor BMW i va crește – 200 de unități vor fi produse zilnic la uzina din Leipzig”

Primele 18 BMW i8 Roadster au fost livrate

O plăcuţă din interior confirmă că aceste 18 BMW i8 Roadster au ieşit de pe linia de asamblare a uzinei BMW Group din Leipzig unul după altul şi sunt printre primele predate clienţilor. La BMW Welt din München, Clubul BMW i8 a primit cheile ediţiei limitate exclusive a acestui roadster plug-in hybrid special din partea lui Peter van Binsbergen, director de vânzări şi marketing BMW Germania. Prima lor evoluţie a fost parcurgerea traseului spre Lacul Como, în Italia, pentru Concorso d’Eleganza, unde automobilele au fost expuse în acest week-end la Villa Erba. Continuă lectura „Primele 18 BMW i8 Roadster au fost livrate”

BMW Group şi Daimler AG îşi unesc serviciile de mobilitate

BMW Group şi Daimler AG îşi unesc forţele pentru a oferi clienţilor o singură sursă pentru serviciile sustenabile de mobilitate urbană. Cele două companii au semnat, astăzi, un acord de a-şi unifica afacerile cu servicii de mobilitate. Continuă lectura „BMW Group şi Daimler AG îşi unesc serviciile de mobilitate”

BMW Group investeşte 200 de milioane de euro în Centrul de Competenţă pentru Celule de Baterii

BMW Group continuă să se concentreze asupra implementării strategiei sale de mobilitate electrică, compania concentrând toată competenţa sa tehnologică referitoare la celulele de baterii într-un un nou centru de competenţă. Continuă lectura „BMW Group investeşte 200 de milioane de euro în Centrul de Competenţă pentru Celule de Baterii”

BMW a prezentat i8 Roadster și i8 Coupe facelift

BMW a prezentat noul i8 Roadster și i8 Coupe facelift în timpul Salonului Auto de la Los Angeles. Asemeni coupe-ului, noul i8 Roadster se bazează pe arhitectura LifeDrive a automobilului, cu şasiu din aluminiu şi celulă a pasagerilor din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP). Tehnologia BMW eDrive optimizată suplimentar, include o baterie de înaltă tensiune cu o capacitate crescută semnificativ şi un motor electric mai puternic.

Continuă lectura „BMW a prezentat i8 Roadster și i8 Coupe facelift”

Consorţiul NEXT-E şi UE semnează un acord de finanţare pentru 252 de staţii de încărcare rapidă şi ultra-rapidă pentru autovehicule electrice în Europa Centrală şi de Est

Partenerii din cadrul consorţiului NEXT-E au semnat, azi, la Tallinn, în cadrul evenimentului Digital Transport Day, un acord de finanţare cu INEA (Innovation and Networks Executive Agency), care va face posibilă construirea unei reţele de încărcare pentru autovehicule electrice în şase ţări din Europa Centrală şi de Est: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croaţia şi România. Continuă lectura „Consorţiul NEXT-E şi UE semnează un acord de finanţare pentru 252 de staţii de încărcare rapidă şi ultra-rapidă pentru autovehicule electrice în Europa Centrală şi de Est”