Până în 2023 Enel va construi 2.500 de puncte de încărcare pentru mașinile electrice din România

Enel X România, companie membră a Enel X, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel, a fost prezentată oficial astăzi și a lansat cel mai mare plan de dezvoltare de infrastructură pentru mobilitatea electrică din țară. Planul vizează instalarea a circa 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile României, în perioada 2019-2023, în urma unor investiții totale de 15 până la 20 de milioane de euro. Continuă lectura „Până în 2023 Enel va construi 2.500 de puncte de încărcare pentru mașinile electrice din România”

Vânzările de mașini electrice și PHEV din România – raportul pe primele 9 luni

În primele nouă luni ale anului, românii au cumpărat 648 de mașini electrice și plug-in hybrid, cu 165% mai mult comparativ cu același interval din 2017. Continuă lectura „Vânzările de mașini electrice și PHEV din România – raportul pe primele 9 luni”

485 de mașini electrice și PHEV s-au vândut în România în primele 7 luni ale anului

Programul Rabla Plus gândit de Ministerul Mediului se pare că reușește să ajute considerabil în ceea ce privește achiziția de mașini electrice și plug-in hybrid. Conform datelor furnizate de Asociația Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA), în primele șapte luni ale anului, românii au cumpărat 485 de mașini electrice și PHEV. Continuă lectura „485 de mașini electrice și PHEV s-au vândut în România în primele 7 luni ale anului”

Germania a devenit cea mai mare piață din Europa pentru mașinile PHEV și 100% electrice

Surpriză în segmentul mașinilor electrice. Dacă până acum eram obișnuiți ca țările nordice să conducă clasamentul celor mai mari consumatori de mașini electrice, după primul trimestru al acestui an, lucrurile s-au schimbat. Continuă lectura „Germania a devenit cea mai mare piață din Europa pentru mașinile PHEV și 100% electrice”

Mașinile electrice și PHEV prind viață și în România – creștere bună în primul trimestru

Asociația Constructorilor de Mașini din Europa (ACEA) a publicat un raport cu privire la înmatriculările mașinilor electrice și plug-in hybrid din Uniunea Europeană în primele trei luni ale anului. Continuă lectura „Mașinile electrice și PHEV prind viață și în România – creștere bună în primul trimestru”

Peste 50% din mașini vândute în Norvegia în 2017 au fost electrice și hibride

Norvegia este una dintre piețele cu tradiție în ceea ce privește mașinile electrice și hibride. Conform unui raport emis de Reuters, în 2017, 52% din mașinile noi vândute în Norvegia au fost electrice și hibride. Continuă lectura „Peste 50% din mașini vândute în Norvegia în 2017 au fost electrice și hibride”

Din 2030, adio mașini cu motoare cu combustie internă din Paris

Acum câteva luni vă anunțam că autoritățile din Franța vor ca până în 2040 să scape complet de mașinile cu motoare cu combustie internă. Se pare că Parisul are în plan eliminarea acestor vehicule cu 10 ani mai devreme. Continuă lectura „Din 2030, adio mașini cu motoare cu combustie internă din Paris”

2040, anul în care în Franța nu se vor mai comercializa mașini diesel sau pe benzină

În ultimii ani, Franța a venit cu o serie de propuneri care să reducă poluarea din marile orașe. Acum, francezii vor să ducă lucrurile la extrem și să interzică vânzarea mașinilor cu motoare diesel sau benzină din 2040. Continuă lectura „2040, anul în care în Franța nu se vor mai comercializa mașini diesel sau pe benzină”

Parcul auto de electrice și hibride plug-in la nivel mondial a depășit 2 milioane de unități

În urmă cu câțiva ani, mașinile electrice sau hibride erau rarități. Existau foarte puțini constructori care să aibă curajul să iasă din tipar și să ofere un astfel de produs.  Continuă lectura „Parcul auto de electrice și hibride plug-in la nivel mondial a depășit 2 milioane de unități”