Peste 50% din mașini vândute în Norvegia în 2017 au fost electrice și hibride

Norvegia este una dintre piețele cu tradiție în ceea ce privește mașinile electrice și hibride. Conform unui raport emis de Reuters, în 2017, 52% din mașinile noi vândute în Norvegia au fost electrice și hibride. Continuă lectura „Peste 50% din mașini vândute în Norvegia în 2017 au fost electrice și hibride”

Din 2030, adio mașini cu motoare cu combustie internă din Paris

Acum câteva luni vă anunțam că autoritățile din Franța vor ca până în 2040 să scape complet de mașinile cu motoare cu combustie internă. Se pare că Parisul are în plan eliminarea acestor vehicule cu 10 ani mai devreme. Continuă lectura „Din 2030, adio mașini cu motoare cu combustie internă din Paris”

2040, anul în care în Franța nu se vor mai comercializa mașini diesel sau pe benzină

În ultimii ani, Franța a venit cu o serie de propuneri care să reducă poluarea din marile orașe. Acum, francezii vor să ducă lucrurile la extrem și să interzică vânzarea mașinilor cu motoare diesel sau benzină din 2040. Continuă lectura „2040, anul în care în Franța nu se vor mai comercializa mașini diesel sau pe benzină”

Parcul auto de electrice și hibride plug-in la nivel mondial a depășit 2 milioane de unități

În urmă cu câțiva ani, mașinile electrice sau hibride erau rarități. Existau foarte puțini constructori care să aibă curajul să iasă din tipar și să ofere un astfel de produs.  Continuă lectura „Parcul auto de electrice și hibride plug-in la nivel mondial a depășit 2 milioane de unități”

Proiect – Stații pentru încărcarea mașinilor electrice în toate localitățile cu peste 100.000 de oameni

Conform unui nou proiect de lege, până în 2020, fiecare sector din București va trebui să aibă cel puțin 10 stații pentru încărcarea mașinilor electrice. În plus, localitățile cu peste 100.000 de oameni vor fi nevoite să aibă minim cinci astfel de puncte de reîncărcare. Continuă lectura „Proiect – Stații pentru încărcarea mașinilor electrice în toate localitățile cu peste 100.000 de oameni”

Faraday Future pregătește o nouă generație de baterii

Faraday Future, start-up-ul american care își dorește să devină un rival pentru Tesla, a făcut un anunț extrem de interesant pentru industria auto eco. Aceștia au realizat un parteneriat cu sud-coreenii de la LG Chem în vederea dezvoltării unor baterii Litiu-Ion mult mai bune decât cele prezente pe piață. Continuă lectura „Faraday Future pregătește o nouă generație de baterii”

Olanda vrea să interzică mașinile cu motoare convenționale din 2025

În partea de nord a Europei, statele dezvoltate, au început de câțiva ani să înțeleagă care-i treaba cu modelele electrice și hibride. Așa se face că Olanda se pregătește să interzică definitiv comercializarea mașinilor cu motoare convenționale.

Continuă lectura „Olanda vrea să interzică mașinile cu motoare convenționale din 2025”

Numărul vehiculelor eco vândute în România în primele luni s-a dublat

Un raport emis de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) scoate la iveală faptul că românii încep să prindă gustul vehiculelor eco. În primele două luni ale acestui an, în România, au fost vândute 74 de astfel de mașini, cu 90% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Continuă lectura „Numărul vehiculelor eco vândute în România în primele luni s-a dublat”

Vânzările de mașini ecologice din Europa în 2015

Anul 2015 a fost unul bun pentru producătorii de mașini ecologice. Programele de bonusuri oferite de țările din Europa de Vest, dar și promoțiile puse la dispoziție de producători au crescut vânzările acestui tip de mașini.

Continuă lectura „Vânzările de mașini ecologice din Europa în 2015”

Mașinile electrice încep ușor, ușor să fie dorite de public

În primele 11 luni ale anului 2015, mașinile electrice au reușit să atragă din ce în ce mai mulți clienți. Conform unor date furnizate de Avere, o organizaţie franceză non-profit care ajută la dezvoltarea acestor tipuri de vehicule, în primele 11 luni ale lui 2015, în Europa s-au vândut 76.301 de maşini electrice, cu 48.5% mai mult decât în aceeași perioadă a lui 2014.

Continuă lectura „Mașinile electrice încep ușor, ușor să fie dorite de public”