Estimări pentru viitoarea taxă auto – de la 50 la 200 de euro în funcție de vechimea mașinii

Taxa auto este pe cale să revină în România. Conform celor mai recente informații, Ministerul Mediului pregătește o taxă care va fi plătită de orice posesor de mașină. Continuă lectura „Estimări pentru viitoarea taxă auto – de la 50 la 200 de euro în funcție de vechimea mașinii”

Taxa auto – Românii își vor primi banii chiar dacă nu mai au dovada plății, certificatul de înmatriculare sau CIV

La scurt timp după publicarea procedurii pentru recuperarea taxei auto, ANAF s-a confruntat cu o serie de probleme. Acum, pentru a scăpa de acestea, Guvernul vine cu o ordonanță de urgență. Continuă lectura „Taxa auto – Românii își vor primi banii chiar dacă nu mai au dovada plății, certificatul de înmatriculare sau CIV”

Oficial: Timbrul de Mediu va fi eliminat începând cu 1 februarie

Timbrul de Mediu, taxa pe care posesorii de mașini erau obligați să o plătească în momentul înmaticulării a fost eliminată în mod oficial. Președintele Klaus Iohannis a fost obligat să promulge legea care elimină 102 taxe nefiscale, taxe printre care se numără și Timbrul de Mediu. Continuă lectura „Oficial: Timbrul de Mediu va fi eliminat începând cu 1 februarie”

A fost votată eliminarea timbrului de mediu

Dacă președintele României va promulga proiectul care vizează eliminarea a 102 taxe nefiscale, printre care și timbrul de mediu, de la 1 ianuarie 2017, niciun șofer nu va mai ajunge la ANAF. Marți, 25 octombrie, Camera Deputaților a adoptat în unanimitate proiectul propus de Liviu Dragnea. Continuă lectura „A fost votată eliminarea timbrului de mediu”

Ministerul Mediului propune transformarea timbrului de mediu în două taxe distincte

Timbrul de mediu a fost declarat ilegal de Uniunea Europeană, iar imediat după această decizie, Ministerul Mediului a spus că lucrează la o versiune care să respecte normativele. Conform ministrului Mediului, actualul timbru de mediu s-ar putea transforma în două taxe distincte. Continuă lectura „Ministerul Mediului propune transformarea timbrului de mediu în două taxe distincte”

O nouă propunere pentru taxa auto. Timbrul de mediu ar putea fi inclus parțial în prețul carburanților

Se pare că taxa auto este pe cale să primească o nouă versiune. După ce în luna iulie, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a declarat că actualul timbru de mediu este și el ilegal, oficialii din România au spus că vor lucra la o nouă versiune.

Continuă lectura „O nouă propunere pentru taxa auto. Timbrul de mediu ar putea fi inclus parțial în prețul carburanților”

Timbrul de mediu va reveni într-o nouă formă

Acum câteva zile, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că timbrul de mediu este ilegal, iar statul român este obligat să restituie sumele plătite de șoferi. Vestea nu a reprezentat o surpriză atât de mare, în condițiile în care toate celelalte taxe de până acum fuseseră declarate ilegale.

Continuă lectura „Timbrul de mediu va reveni într-o nouă formă”