Tesla Model 3 – Electrificarea maselor

tesla model 3

De mai bine de o lună de zile, toată suflarea pasionată de lumea auto a așteptat lansarea lui Tesla Model 3. Ei bine, Elon Musk a reușit, încă o dată, să ne arate de ce este capabil.


Noul Model 3 are un look inspirat de Model S și Model X, însă nu trebuie să ne entuziasmăm prea tare, întrucât mașina expusă în SUA este doar una de pre-producție. În acest caz, există șanse ca până în 2017 să apară o serie de modificări minore și în dreptul designului.

Conform lui Elon Musk, Tesla Model 3 în versiunea de bază va avea o autonomie d 350 de kilometri, iar accelerația de la 0 la 100 km/h se va desfășura în mai puțin de 6 secunde. Totodată, Musk ne anunță că Model 3 va beneficia și de aportul tehnologiei Autopilot, adică va putea rula într-un mod semiautonom.

Prețul unui Model S? În SUA, Musk a anunțat că va fi de 35.000 de dolari, iar în primele 24 de ore de la deschiderea precomenzilor, Model S avea deja 115.000 de clienți. Producția va debuta la finalul lui 2017, iar în Europa, lansarea ar urma să aibă loc în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *