Tesla Model X 70D – Noul entry-level al americanilor

model x

Tesla Motors a anunțat că va extinde gama lui Model X cu o versiune entry-level. Aceasta se va numi Model X 70D și va avea un preț de 80.000 de dolari în SUA (pentru Europa încă nu a fost anunțat prețul).

După cum probabil ați intuit, noul Model X 70D va oferi un set de baterii de 70 kWh. Conform producătorului, energia stocată va fi suficientă pentru parcurgerea a 354 de kilometri. Dacă vrei să cumperi versiunea cu șase locuri atunci mai ai de achitat încă 3.000 de dolari, iar dacă optezi pentru șapte locuri, mai pui încă o mie de dolari.

Accelerația de la 0 la 96 km/h are loc în șase secunde.

Dar nu-i motiv de panică deoarece Tesla vine cu o mulțime de opționale. 750 de dolari pentru un pachet de tractare, 1.000 de dolari pentru pachetul de vreme rece, 2.500 de dolari pentru sistemul audio premium, 2.500 de dolari pentru suspensiile pneumatice și încă 2.500 de dolari pentru funcția Autopilot.

Mai mult, Tesla Motors spune că numărul comenzilor este extrem de mare, iar capacitatea de producție a uzinei nu reușește să acopere cerearea. În aceste condiții, oficialii vor prioritiza versiunile de top P90D și 90D, urmând ca ultima variantă ajunsă în producție să fie cea 70D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *