Vision Mercedes-Maybach 6 – Coupe-ul electric al viitorului

În cursul săptămânii trecute, Mercedes-Maybach a tot publicat o serie de imagini teaser cu viitorul concept Vision Mercedes-Maybach 6. Dar iată că momentul mult-așteptat a sosit, iar acum avem ocazia să facem cunoștință cu prototipul germanilor.


Pregătit special pentru Concursul de Eleganță de la Pebble Beach, conceptul Vision Mercedes-Maybach 6 se face remarcat prin designul care îmbină liniile moderne cu cele retro. Capota extrem de lungă se continuă cu un plafon plonjat sub forma unei picături de apă, în timp ce zona din spate exprimă senzualitate. Trebuie să amintim și de ușile tip „gullwing”, dar și de jantele extrem de generoase de 24 de inchi.

La interior, nemții au mizat pe aceeași abordare modernă cu accente retro. Lemnul își face loc printre multitudinea de gadgeturi specifice modelelor actuale. Tot parbrizul devine un head-up display imens, iar șoferul are posibilitatea să predea comenzile mașinii, Vision Mercedes-Maybach 6 fiind un concept autonom.

Sub capotă un există un motor, pentru Daimler a optat pentru patru propulsoare electrice amplasate în zona fiecărei roți. Cele patru motoare electrice produc 750 de cai putere, iar acestea sunt alimentate de o baterie de 80 kWh care asigură o autonomie de peste 500 de kilometri. De asemenea, Vision Mercedes-Maybach 6 are capacitatea de încărcare de 350 kW, ceea ce înseamnă că o stație de alimentare cu curent continuu poate genera 100 de kilometri de autonomie în doar 5 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *